هاب ترانزیت دیتا در ایران چه نسبتی با قطعی های مکرر اینترنت دارد؟

     تاریخ آخرین ویرایش :   11 بهمن 1401       12 بازدید
هاب ترانزیت دیتا در ایران
این مطلب را در شبکه های اجتماعی خود به اشتراک بگذارید
زمان مطالعه: 3 دقیقه

قطعی‌های منطقه‌ای اینترنت کشور ادامه دارد

هاب ترانزیت دیتا در ایران چه نسبتی با قطعی های مکرر اینترنت دارد؟
سرویس اخبار ارتباطات – به گزارش ایستنا رئیس شرکت ارتباطات زیرساخت از تبدیل شدن ایران به هاب ترانزیت دیتا در منطقه طی آینده نزدیک خبر داد. در عین حال سریال قطعی‌های اینترنت در سراسر کشور همچنان ادامه دارد. اواخر هفته گذشته بود که اینترنت ثابت و موبایل در کل کشور برای حدود ۱۰ دقیقه قطع شد.  زمانی که خبرنگاران در بدو این رخداد برای پیگیری علت با رئیس شرکت ارتباطات زیرساخت تماس گرفتند، وی از بروز چنین اختلالی ابراز بی‌اطلاعی کرد.
گذشته از این مورد، در هفته اخیر بخش‌های مختلف کشور از جمله سیستان و بلوچستان، مازندران و آذربایجان نیز شاهد قطعی‌های منطقه‌ای دیگری نیز بودند. در این خصوص دلایلی مانند برودت هوا، سرقت و قطعی کابل فیبر نوری و زلزله به عنوان دلیل ارائه شد.  در این شرایط سایت IXP‌(مرکز تبادل ترافیک دیتا تهران)  نیز از حدود دو هفته پیش از دسترس خارج گردید و کسی توضیحی درباره چرایی این موضوع نداد. این سایت وضعیت مبادله ترافیک را نشان می‌دهد. همچنین مرجعی برای رصد اختلالات اینترنت کشور به حساب می‌آید. کارشناسان  احتمالا اعمال تغییرات جدیدی در سیستم‌های فیلترینگ و توسعه شبکه ملی اطلاعات را باعث بروز چنین اختلالاتی می دانند. این موارد برخی چهره‌های سیاسی را برآن داشته تا نسبت به ماجرا موضع بگیرند. آنها خواستار شفاف‌سازی شرکت ارتباطات زیرساخت شدند.

مطالبه شفافیت

روز گذشته، سعید باستانی، سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن در مجلس دهم مواردی را مطرح کرد. او در گفت‌وگویی نسبت به وضعیت اخیر شبکه و بروز قطعی‌های مکرر و غیرمنتظره‌ اینترنت واکنش نشان داد.  وی گفت : قطعی‌های اخیر اینترنت به دلیل مشکلات زیرساختی شبکه به امری مرسوم تبدیل شده است. اما مساله این است که باید قبل از هر اقدامی اطلاع‌رسانی انجام شود. مطالبه ما شفافیت پیرامون قطعی‌های اخیر اینترنت است.  وی ادامه داد: «زمانی که در خودروی خود گردش به راست انجام می‌دهید، شما می‌دانید که به راست می‌خواهید حرکت کنید. بنابراین راهنمای راست را برای آگاهی مردم می‌زنید. پس پیرامون قطعی‌های اینترنت هم باید اطلاع‌رسانی انجام شود. تا مردم و کاربران بتوانند خودشان را با شرایط سازگار کنند.»
باستانی خاطرنشان کرد: در خصوص شبکه طبیعتا شرکت ارتباطات زیرساخت هم می‌داند چه کاری انجام می‌دهد. اما عدم شفاف‌سازی باعث می‌شود دیگران از این اتوبان جا بمانند و دچار مشکل شوند. مطالبه این نماینده سابق برای اطلاع‌رسانی به موقع نسبت به اختلالات شبکه‌ای بود.

سلسله تغییراتی در سیستم‌های مدیریت دیتا و فیلترینگ کشور در جریان است

گویا سلسله تغییراتی در سیستم‌های مدیریت دیتا و فیلترینگ کشور در جریان است. حتی ضدونقیض بودن برخی اظهارات مدیران وزارت ارتباطات در هفته‌های اخیر این تردیدها را تشدید کرده است.
در روزهای منتهی به کنکور که قرار بود در ساعات برگزاری آزمون، اینترنت موبایل موقتا در برخی مناطق قطع شود، شبکه اینترنت کشور شاهد اختلالات دیگری هم بود؛ تا جایی که رئیس شرکت ارتباطات زیرساخت با تاکید بر رفع مشکل مرکز تبادل ترافیک کشور، بر برقرار بودن خدمت‌رسانی پلتفرم‌های داخلی و پیام‌رسان‌ها اعلام کرده بود شرایط به حالت عادی بازگشته است. اما اندکی بعد، معاون فنی وی در یک گفت‌وگوی تلویزیونی، دلیل این اختلالات که با قطعی‌های اینترنت روزهای برگزاری کنکور مصادف شده بود را اختلال فنی ناشی از توسعه شبکه خواند و اعلام کرد که این مشکلات تا شنبه ادامه خواهد داشت.

ادعای تبدیل شدن به هاب ترانزیت دیتا

با توجه به متمرکز بودن شبکه اینترنت کشور که مدیریت آن نیز انحصارا در دست نهادهای دولتی است، بسیاری از کارشناسان اظهارنظر دقیق درباره آنچه درحال رخ دادن است را امکان‌پذیر نمی‌دانند؛ خصوصا که متولیان بخش‌های مختلف ارتباطی نیز تلاش چندانی برای انتشار اطلاعات بیشتر و شفاف‌سازی انجام نمی‌دهند. آنها معتقدند که حتی اگر تمام تغییراتی که در مدت اخیر در شبکه زیرساختی کشور ایجاد و به بروز اختلالات اخیر منجر شده، کاملا عمدی نبوده و کنترل‌شده باشند نیز باز راه انتقاد بر مدیران این بخش باز است.
زیرا تمام این تغییرات می‌توانست به صورت بهینه‌تر یا حداقل در ساعات کم‌ترافیک‌تر شبانه‌روز اعمال شود، نه در ظهر هنگام و پیک مصرف. فعالان حوزه آی‌تی با اشاره به مهاجرت گسترده نیروهای متخصص و عدم همکاری برخی کارشناسان با دستگاه‌های دولتی، تاکید دارند که احتمالا این بخش از ضعف جدی کارشناس برای مدیریت درست شبکه نیز رنج می‌برد. با این حال هرچه باشد، شرایط موجود اینترنت کشور و بروز قطعی مکرر در مناطق مختلف کشور بدون اطلاع‌رسانی به موقع، باعث می‌شود ادعای تبدیل شدن به هاب ترانزیت داده در منطقه چندان قابل‌پذیرش نباشد و دور از ذهن به نظر برسد.
مطالب پیشنهادی  رقابت اندروید و آیفون

سردبیر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خبر بعدی

وای‌فای 6E احتمالاً روی مدل‌های آیفون 15 پرو عرضه می شود

س بهمن 11 , 1401
وای فای 6E
//

شاید برای شما جالب باشد