پایگاه خبری ارتباطات و فناوری اطلاعات

آخرین اخبار دنیای ارتباطات و فناوری اطلاعات

محافظت از کودکان در برابر خطرات اینترنت

محافظت از کودکان در برابر خطرات اینترنت

محافظت از کودکان در برابر خطرات اینترنت

این مطلب را در شبکه های اجتماعی خود به اشتراک بگذارید
زمان مطالعه: 3 دقیقه

آموزش: نکات طلایی برای محافظت از کودکان در برابر خطرات اینترنت

محافظت از کودکان در برابر خطرات اینترنت مساله ای مهم و ضروری می باشد. چرا که اصولا کودکان بیشتر از بزرگسالان در معرض آسیب های فضای مجازی قرار می گیرند.

علیرغم اینکه اینترنت پر از اطلاعات شگفت انگیز و مفید است، اما جنبه تاریکی نیز دارد که کودکان قبل و بیشتر از بزرگسالان در معرض آن قرار می‌گیرند. در میان وب‌سایت‌های نامناسب، کلاهبرداری، زورگویی سایبری و سایر خطرات، باید به طور جدی به نحوه محافظت از جوانان و کودکان آنلاین فکر کرد.به گزارش خبر ICT از  ایتنا، ما در عصری زندگی می‌کنیم که در آن گوشی‌های هوشمند و رسانه‌های اجتماعی به ستون‌های زندگی روزمره تبدیل شده‌اند.این فقط در مورد بزرگسالان صدق نمی کند، بلکه در مورد کودکان و نسل جوان نیز صدق می کند که برای بهبود تجربیات تحصیلی و حتی اجتماعی خود به این ابزارهای پیشرفته تکنولوژیکی متوسل می‌شوند.

آیا مسدود کردن گوشی راه حل است؟

شاید برخی معتقد باشند که ممنوعیت گوشی‌های هوشمند و استفاده از شبکه‌های اجتماعی بهترین راه برای محافظت از جوانان در برابر خطرات اینترنت است، اما این موضوع تا حدودی دور از واقعیت و اصول توسعه است.

در واقع، جاده‌ها به طور بالقوه برای جوانان خطرناک هستند، اما نمی‌توان خودروها را برای محافظت از آنها ممنوع کرد، در عوض، باید زمان، صرف آموزش راه‌های ایمن و آگاهی دادن برای خطرات احتمالی به آنها داده شود.

✅ بیشتر بخوانیم 👈👈👈  آئودی A6 ای‌ترون دومین خودروی آئودی که مبتنی بر PPE

داشتن یک رابطه صادقانه و تعیین مرزهای مشخص در خانه، به جوانان کمک می کند تا خطرات مرتبط با اینترنت را بیش از اعمال ممنوعیت جامع و شدید درک کنند و در مورد آنها بیاموزند.

ایجاد شبکه‌های اجتماعی “فقط برای بزرگسالان” آن را برای بچه های کنجکاو و شیفته فناوری جذاب‌تر می کند. می‌توان به کودکان آموخت که در صورت مواجهه با محتوای مزاحم یا ناخواسته، می‌تواند آنها را کمتر به دنبال کمک کند.

نکاتی برای اطمینان از ایمنی کودکان و نوجوانان

برای محافظت از جوانان در برابر خطرات آنلاین، والدین، سرپرستان، معلمان و سایر بزرگسالان در زندگی کودکان می‌توانند نکات زیر را در نظر بگیرند:

یک الگوی خوب: کودکان با تماشای رفتارهای بزرگسالان می‌آموزند، به عنوان مثال: والدین می‌توانند به همان قوانینی که برای فرزندان خود وضع کرده‌اند، پایبند باشند، مانند ممنوعیت استفاده از گوشی در زمان غذا خوردن و محدود کردن زمان حضور در رسانه‌های اجتماعی.

صحبت در مورد امنیت آنلاین:  به اهمیت صحبت با جوانان در مورد نکات ایمنی آنلاین آگاه باشید تا آنها احساس کنند که به راحتی می‌توانند در مورد هر چیز مشکوکی که برای آنها اتفاق می افتد صحبت کنند. مثلا در مورد تفاوت‌های بین وب‌سایت‌های ایمن و ناامن، مانند بحث درباره علائم هشداردهنده مانند پاپ‌آپ‌های غیرمعمول، خطرات مرتبط با کلیک کردن روی لینک‌های مشکوک و غیره با جوانان صحبت کنید.

صحبت کردن در مورد عادات خاص آنلاین: والدین باید حدود برخی از عادات و استانداردها را تعیین کنند، مانند عدم برقراری ارتباط با غریبه‌ها از طریق شبکه‌های اجتماعی، اجتناب از ارسال اطلاعات موقعیت مکانی، و اطمینان از فعال شدن تنظیمات حریم خصوصی در حساب‌های شبکه‌های اجتماعی.

✅ بیشتر بخوانیم 👈👈👈  درمان سرطان با بهره گیری از تشخیص هوش مصنوعی

شناخت و استفاده از ابزارهای کنترل والدین: والدین باید ابزارهای کنترلی موجود در وب‌سایت‌ها و برنامه‌هایی را که فرزندانشان برای اهدافی مانند مسدود کردن دسترسی به وب‌سایت‌ها، فیلتر کردن محتوای وب، نظارت و ردیابی  دستگاه‌های کودکان، فعالیت آنلاین آنها استفاده می‌کنند، بشناسند و از آنها استفاده کنند.

تعیین محدودیت‌های زمانی: والدین می‌توانند برای محدود کردن زمان آنلاین بودن فرزندانشان اقداماتی انجام دهند، مانند تعیین زمانی که فعالیت آنلاین متوقف شود، کودکان و نوجوانان را تشویق کنند تا زمانی را به بازی و شرکت در فعالیت‌های دور از گوشی بگذرانند.

About The Author