ویژگی های نسل زد و تغییرات در محیط کاری

     تاریخ آخرین ویرایش :   26 شهریور 1402       11 بازدید
ویژگی های نسل زد
این مطلب را در شبکه های اجتماعی خود به اشتراک بگذارید
زمان مطالعه: 3 دقیقه

«نسل زد» شیوه ارتباط و گفت‌وگو در محیط کاری را تغییر داده اند

ویژگی های نسل زد باعث به وجود آمدن تغییرات زیادی در محیط کاری و روابط نیروی انسانی شد. به طوری که این محیط ها بسیار خودمانی تر شده اند.

سرویس اخبار ارتباطات و فناوری اطلاعات – محیط‌های کاری در پنج سال گذشته خودمانی‌تر شده‌اند. کارمندان معتقدند که کارکنان نسل زد (Gen Z) باعث و بانی آن محسوب می‌شوند.
مطالعه‌ جدید بارکلیز لایف‌اسکیلز (Barclays LifeSkills)، پروژه‌ای متعلق به بانک بارکلیز، نشان می دهد که ۷۱ درصد از کارمندان بریتانیا معتقدند نسل جوان در حال تغییر تشریفات کلامی در محل کار می باشد.به گزارش خبر ICT از  ایتنا و به نقل از ایندیپندنت، این نظرسنجی که روز سه‌شنبه ۱۲ سپتامبر منتشر شد پیش‌بینی می‌کند که عبارات و اصطلاحات رسمی – همچون «ارادتمند شما»، «با احترام» و «قابل توجه مسئول مربوطه» – ممکن است تا ۱۰ سال آینده در محیط‌های کاری منسوخ شود.

بدیهی است که رسانه‌های اجتماعی یکی از دلایل این تغییر زبان در محل کار ذکر شده‌اند. ۳۹ درصد افراد بالای ۵۵ سال معتقدند که رسانه‌های اجتماعی بیشترین تاثیر را بر این تغییر ارتباطات گذاشته‌اند.  تنها ۲۴ درصد افراد ۱۸ تا ۲۴ سال تاثیر رسانه‌های اجتماعی بر پیشرفت زبان را تایید کرده‌اند.

تغییر در مکاتبات

بیش از یک‌سوم کارمندان بریتانیایی که در این مطالعه بررسی شده‌اند، پایان‌بندی ایمیل به شکل‌های متداولی مانند عبارات «ارادتمند شما»‌ و «با احترام» را قدیمی توصیف کردند. در مقابل، تقریبا نیمی از بریتانیایی‌ها به جای این پایان‌بندی‌ها از «متشکرم!» و «خیلی ممنون» استفاده می‌کنند، چون صمیمانه‌تر به‌نظر می‌رسد.«تشکر» (Ta!) نیز به پایان‌بندی رایجی تبدیل ، اما ۲۹ درصد کارمندان آن را زیادی خودمانی می‌دانند. درباره «چطوری!» (Hiya!) نیز نظرهای متفاوتی وجود دارد – به طوری که ۴۲ درصد آن را دوستانه، ۳۶ درصد خودمانی، و ۲۶ درصد آن را زیادی صمیمانه می‌دانند.

مطالب پیشنهادی  حجم مغز انسان به‌آرامی اما پیوسته در حال افزایش می باشد

شاید دلیل این تغییر در روابط محیط کار، برنامه‌های پیام‌رسان آنلاینی باشد که  در محل‌های کار به‌شکلی وسیع استفاده می‌شود. به‌ویژه در شرکت‌هایی که امکان دورکاری برای کارمندان خود فراهم کرده‌اند. برنامه‌هایی مانند اسلک، تیمز مایکروسافت، و گوگل چت با شکلک‌های پیامکی [ایموجی] و قالب‌های گرافیکی ثابت یا متحرک [گیف] گزینه‌های بیشتری را برای بیان احساسات و ویژگی‌های فردی فراهم می‌کند.

تغییر بستر ارتباطی

احتمال استفاده نسل زد از این بسترهای پیام‌رسان فوری در محل کار، تقریبا دو برابر بیشتر از کارمندان ۵۵ ساله و بالاتر می باشد. کارمندان مستن تر اصولا استفاده از ایمیل را ترجیح می‌دهند. با این حال، ۴۰ درصد از نسل زد معتقد می باشند که ایمیل توانایی آن‌ها را برای نمایش ویژگی‌های فردی‌شان محدود می‌کند.

کرستی مکی، سرپرست پروژه بارکلیز لایف‌اسکیلز، گفت:«پژوهش‌های ما نشان می‌دهد که نسل جدید به‌وضوح قصد دارد بر نحوه ارتباط ما در محل کار اثر بگذارد. تغییر به سمت زبانی خوشایندتر خوب است. اما باید درکی از آداب معاشرت در محل کار نشان داد. این مساله مسلما با مدرسه و دانشگاه تفاوت دارد.»‌

او ادامه داد:«برقراری تعادل مناسب در زمانی که شخصیت خود را با ارتباط‌ها نشان می‌دهیم مهم است.»

دکتر لورا بیلی، مدرس ارشد زبان و زبان‌شناسی انگلیسی دانشگاه کنت، می‌گوید:«تغییر هنجارها در محل کار در زبانی که کارمندان جوان‌تر به کار می‌برند و تغییر کلی شیوه ارتباط، منعکس می‌شود. مکاتبات ایمیلی و بسترهای پیام‌رسانی فوری با گفت‌وگوهایی ادغام شده‌اند که [استفاده از] مقدمه و موخره‌های رسمی در آن‌ها ناجور به‌نظر می‌رسد.»

او ادامه داد:«آداب نامه‌نگاری می تواند به حدی در ذهن نسل قدیمی‌تر نهادینه شده باشد که در هر ارتباط نوشتاری آن را به شکلی غریزی رعایت می‌کنند. اما برای نسل زد، رسانه‌های اجتماعی باعث تغییر زبانی شده و گسترش مدل‌های زبانی را تسریع کرده است.»

مطالب پیشنهادی  پروژه دیتاسنتر مایکروسافت و OpenAI

شفاف سازی حقوق

تردیدی نیست که نسل زد همین حالا نیز بر  تغییرات محیط‌های کاری موثر می باشند.  افزایش تقاضا برای شفاف‌سازی حقوق تا پوشیدن لباس غیررسمی‌تر در محیط اداری از مثال های این تغییرات می باشند. به‌تازگی [نتایج] یک نظرسنجی نشان داد که جوان‌ها ممکن است دو هفته طول بکشد تا در شغل تازه خود اعتماد به‌نفس پیدا کنند.این نظرسنجی که از هزار فرد ۱۸ تا ۲۵ ساله به عمل آمد، این را نیز نشان می دهد که کارمندان نسل زد حتی پیش از شروع به کار، هشت روز درمورد نقش جدید خود نگران‌ می باشند. و از این واهمه دارند که با گروه سازگار نباشند یا ندانند در موقعیت جدیدشان چه کاری باید انجام بدهند. بسیاری از کارمندان جوان هنگام شروع کار جدید یا کارآموزی، برای مشاوره به رسانه‌های اجتماعی مراجعه می‌کنند که تیک تاک یکی از مفیدترین آن‌ها است.

اما فارغ‌التحصیلان جدیدی که وارد بازار کار شده‌اند و تجربیات دانشگاهی آن‌ها به‌دلیل همه‌گیر کووید-۱۹ مختل شد، به گذراندن کلاس‌های مجازی و کارآموزی آنلاین هدایت می‌شوند. درنتیجه، بسیاری از افراد نسل زد برای تقویت مهارت‌های کاری خود اکنون مشغول گذراندن دوره شده‌اند.

به نوشته گزارشی از وال‌استریت ژورنال، شرکت‌ها، دانشگاه‌ها و مسئولان استخدام، آموزش‌ استخدامی‌های جدید را برای توسعه مهارت‌های نرم – مهارت‌ها یا ویژگی‌های مشترک میان‌فردی که به کارمندان امکان می‌دهد با دیگران در محل کار به‌شیوه‌ای هماهنگ تعامل داشته باشند – آغاز کرده‌اند.

کارمندان نسل زد در این مراکز آموزشی، یاد می‌گیرند که در طول مکالمه، تماس چشمی را حفظ و مکث کنند. سایر شرکت‌های بزرگ نیز فرهنگ مناسب محیط اداری، مانند نحوه پوشش محل کار را به کارمندان جوان اطلاع می‌دهند.

مطالب پیشنهادی   مقایسه کروم و موزیلا - کدام مرورگر بهتر است

سردبیر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خبر بعدی

مدل زبانی بزرگ (LLM) فراتر از یک انسان معمولی

ی شهریور 26 , 1402
مدل زبانی بزرگ (LLM)
//

شاید برای شما جالب باشد