۳۰۰ میلیارد کهکشان گیتی با استفاده از ۳۰ هزار پردازنده شبیهسازی شد
نتایج این مدلسازی رایانهای
بر اساس نظریههای پذیرفتهشده کیهانشناسی، ویژگیهای کل گیتی را میتوان با تعدادی از «پارامترهای کیهانی» و به عبارتی در سادهترین حالت آن با شش پارامتر توضیح داد. مقدار این پارامترها را میتوان به روشهای مختلف بسیار دقیقی اندازهگیری کرد. یکی از این روشها بر ویژگیهای پسزمینه ریزموج کیهانی بنا شده است. تابش ضعیف پسزمینه تابشی است که از ابتدای شکلگیری گیتی و از زمان نزدیک به مِهبانگ به جا مانده است.
اما مشکل بزرگ اینجا است که این مقادیر، با مقادیری که از طریق سایر روشهای اندازهگیری به دست میآید سازگاری دقیقی ندارند. از این رو، این شبیهسازی رایانهای ممکن است بتواند دلیل این تنشها را آشکار کند. مدلسازی رایانهای میتواند دانشمندان را در مورد سوگیریهای احتمالی (خطاهای سیستماتیک) در اندازهگیریها آگاه کند. از جمله بحرانهای موجود در کیهانشناسی، میتوان به بحرانهای تنش هابل و تنش «سیگما۸» اشاره کرد. اگر شبیهسازیهای رایانهای برای توضیح این تنشها کافی نباشند. واقعیت این است که این موضوع نظریههای پذیرفته شده مدل استاندارد کیهانشناسی را با مشکل روبرو خواهد کرد.
ماده تاریک سرد
هرچند که به نظر میرسد بخشهای زیادی از کیهان در تاریخ تکاملش با مدلهای کنونی سازگار بوده است، ظاهرا گیتی در دورههایی از تکاملش دچار دگرگونی شده است. پژوهشگران میگویند قصد دارند با این شبیهسازیهای عظیم ابررایانهای، دلیل ناسازگاری برخی از پیشبینیهای نظری با مشاهدات عملی را کشف کنند و فرصت بهتری برای شناخت و درک کیهان ایجاد کنند.
نحوه شکل گیری کهکشان ها