هوش مصنوعی بر ۴۰ درصد مشاغل در سراسر جهان تأثیر خواهد گذاشت
این فناوری ممکن است سبب شود برخی معیشت خود را از دست بدهند
کریستالینا جورجیوا، رئیس صندوق بینالمللی پول، در این خصوص نوشت: «جهان در آستانه یک انقلاب فناوری است که میتواند باعث جهش در بهرهوری شود، رشد جهانی را افزایش دهد و درآمد را در سراسر جهان بالا ببرد. اما همزمان این فناوری ممکن است سبب شود برخی معیشت خود را از دست بدهند چرا که بسیاری از کشورهای در حال توسعه زیرساخت یا نیروی کار ماهر برای بهرهبرداری از مزایای هوش مصنوعی را ندارند.»
هوش مصنوعی احتمالاً نابرابری کلی را تشدید میکند
اگرچه ممکن است برای کارگران جوانتر استفاده از فرصتهایی که هوش مصنوعی به ارمغان میآورد آسانتر باشد. با این حال برآورد میشود کارگران مسنتر برای سازگاری با این پدیده جدید با مشکل مواجه شوند.
محبوبیت روزافزون هوش مصنوعی در میان جوامع و تغییراتی که میتواند بر مشاغل اثرگذار باشد باعث شده تا کشورهای جهان به فکر وضع مقررات بر آن بیفتند.
ماه گذشته، مقامات اتحادیه اروپا به یک توافق موقت برای درج اولین قانون جامع جهان جهت تنظیم نحوه استفاده از هوش مصنوعی دست یافتند. پارلمان اروپا در اوایل سال جاری پیشنویس این قانون را به رای خواهد گذاشت، هرچند قانون مصوب دستکم تا سال ۲۰۲۵ اجرایی نخواهد شد.
ایالات متحده، بریتانیا و چین نیز به دنبال قانونگذاری در این حوزه هستند، با این وجود هنوز این کشورها پیشنویس طرحهای خود را منتشر نکردهاند.