اکنون دانشمندان از ابزاری دیگر به نام تلسکوپ گرینبانک (شکل زیر) استفاده میکنند تا به «جستوجوی هوش فرازمینی» (SETI) بپردازند.
به گزارش ایتنا به نقل از sciencenews، گروهی از دانشمندان ستارهشناس با نوشتن چندین مقاله پژوهشی، عنوان کردهاند که اکنون هنگام آن است که در جهان هستی به دنبال «فننشانها» (technosignatures) باشند؛ یعنی هرگونه نشانهای از فناوریهای موجودات فضایی؛ از سیگنالهای رادیویی گرفته تا گرمای هدر رفته.
جیسون رایت (یکی از اعضای این گروه پژوهشی) میگوید: «احتمال یافتن چنین چیزی کم نیست و اگر نهادهای علمی در ایالات متحده احساس کنند که جستوجوی هوش فرازمینی یک اولویت است، حتماً به آن بودجه اختصاص خواهند داد.»
از سوی دیگر، سازمانهای خصوصی در ایالات متحده نیز از قافله عقب نماندهاند. در این میان، میتوان به مؤسسه SETI اشاره کرد که در سال ۱۹۸۵ توسط جیل تارتر (یک ستارهشناس) در ایالت کالیفرنیا بنیان نهاده شد.
سپس در سال ۲۰۱۵، یوری و جولیا میلنر (میلیاردرهای روسی) نیز برای دستیابی به موفقیت در این زمینه، ابتکارهایی به خرج دادند. اما آقای رایت میگوید جستوجو برای فننشانها، هنوز به یک امر جدی تبدیل نشده است.
او میگوید: «اگر ناسا فننشانها را یک اولویت علمی قلمداد میکرد، در اینصورت حتماً شاهد تخصیص و صرف بودجه برای آن میبودیم و ما اکنون دانشجویانی تربیت میکردیم تا روی آن کار کنند.»
گفتنی است آقای رایت خودش هم در زمینه جستوجوی هوش فرازمینی، یک تازهوارد است.
او در سال ۲۰۱۴ و در جستوجو برای گرمای حاصل از فناوریهای موجودات فضایی وارد این عرصه شد.
او همچنین یکی از افرادی است که میگویند احتمال دارد ستاره سوسوکننده KIC 8462852 واقع در صورت فلکی ماکیان، توسط یک ابرساختار از موجودات فضایی احاطه شده باشد.