پایگاه خبری ارتباطات و فناوری اطلاعات

آخرین اخبار دنیای ارتباطات و فناوری اطلاعات

عینک هوشمند نابینایان راه‌حلی برای کمک به افراد نابینا

     تاریخ آخرین ویرایش :   ۶ اردیبهشت ۱۴۰۴      
عینک هوشمند نابینایان

عینک هوشمند نابینایان

هوش مصنوعی به کمک افراد نابینا آمد!

عینک هوش مصنوعی نابینایان را از عصا بی‌نیاز می‌کند

 

عینک هوشمند نابینایان راه‌حلی برای کمک به افراد نابینا. این عینک با استفاده از الگوریتم‌های هوش مصنوعی، اطلاعات خارجی را تفسیر و کاربر را از طریق دستورهای صوتی و تحریک‌های پوستی هدایت می‌کند

به گزارش خبر ICT از ایتنا به نقل از  الموندو آمریکا، مجله «هوش ماشین طبیعت» (Nature Machine Intelligence) اخیرا به شرح دستگاهی پرداخته که با برآوردن هدف دوم، به افراد نابینا کمک می‌کند بتوانند از موانع موجود بر سر مسیرشان بی‌مشکل عبور کنند.این دستگاه که فرد می‌تواند آن را مانند عینک به چشم بزند. با استفاده از الگوریتم‌های هوش مصنوعی، اطلاعات خارجی را تفسیر و کاربر را از طریق دستورهای صوتی و تحریک‌های پوستی هدایت می‌کند. تا با اشیا برخورد نکند. در واقع دستگاه که به همت محققان دانشگاه شیانگ‌های جیائو تونگ در شانگهای چین طراحی شده است. داده‌های تصویری را که دوربین داخلی دستگاه ثبت می‌کند. به نشانه‌های شنیداری تبدیل می‌کند که از طریق هدفون به کاربر منتقل می‌شود. ارتعاش‌هایی هم که جهت و حرکات او را هدایت می‌کنند، از طریق پوست مصنوعی که روی مچ دست او قرار می‌گیرد، ایجاد می‌شوند.

✅ بیشتر بخوانیم 👈👈👈  سرنوشت تیک تاک در دستان آمازون

آزمایش‌ها در محیط‌های مختلف

محققان کارآیی آن را ابتدا روی ربات‌های انسان‌نما که ظرفیت حرکتی مشابه انسان‌ها داشتند، آزمایش کردند. سپس روی افرادی که بینایی خود را جزئی یا کامل از دست داده بودند، آزمایش‌هایی انجام دادند. آزمایش‌ها در محیط‌های مختلف، هم مجازی و هم واقعی، انجام شدند که هدف آن شبیه‌سازی موقعیت‌هایی بود که افراد نابینا ممکن است در زندگی روزمره با آن‌ها روبرو شوند.آن‌ها قابلیت دستگاه را در افرادی که نقص بینایی داشتند. با سه سناریو مختلف امتحان کردند. در یکی از آزمایش‌ها چندین چرخش و تغییر جهت لازم بود. آن‌ها این آزمایش‌ها را ابتدا با گروهی از ۱۲ بیمار انجام دادند . سپس این سازوکار را با هشت بیمار دیگر که همگی اختلال بینایی شدید داشتند، ادامه دادند. این سناریو‌ها در هر دو محیط باز و بسته و با قرار دادن موانع ثابت و متحرک در محیط‌هایی که شبیه به محیط اداری و کاری بودند، اجرا شدند.

ترکیب فناوری لمسی و صوتی در عینک هوشمند نابینایان

آزمایش‌های انجام‌شده نشان داد که دستگاه کاربردی است. زیرا اکثر قریب به اتفاق شرکت‌کنندگان قبل از استفاده از «عینک مخصوص» به اجسام در اتاق برخورد می‌کردند یا نمی‌توانستند مسیر مشخص‌شده را مستقلا و بدون کمک طی کنند. در حالی که با استفاده از دستگاه، همه آن‌ها توانستند وظایف محوله را به‌طور کامل انجام دهند. علاوه بر این، به مرور در آزمایش‌ها، توانایی آنان برای راه رفتن طبق دستورالعمل‌های دستگاه بهبود یافت، به طوری که قادر بودند کارهای از پیش تعیین‌شده را سریع‌تر و کارآمدتر انجام دهند.این یافته‌ها همان‌طور که محققان اشاره کرده‌اند، نشان می‌دهند که ترکیب فناوری لمسی و صوتی می‌تواند پشتیبانی بصری موثرتری فراهم آورد و اگرچه در حال حاضر فناوری‌های پیشرفته‌تری برای کمک به بینایی وجود دارند (مانند چشم‌های مصنوعی یا شبکیه‌های مصنوعی) این دستگاه جدید برای افراد دارای مشکلات بینایی بسیار کاربردی است، زیرا راه‌حلی متعادل و کاربرمحور را ارائه می‌دهد که راحت و ساده است و در عین حال اجزای سخت‌افزاری در خود دارد که آن را از دیگر دستگاه‌های تجاری موجود در بازار متمایز می‌کند و تعامل کاربر را با محیطش بهبود می‌بخشد.

✅ بیشتر بخوانیم 👈👈👈  کاهش سن بیولوژیک با برنامه تا 15 سال

درمان بینایی با شبکیه مصنوعی چشم

نگاهی به عینک هوشمند هوآوی